Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015

Παρουσίαση ποιημάτων-διηγημάτων “Κάτι Οστά”

Την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου η καλλιτεχνική κολλεκτίβα “Θέατρο Δρόμου” παρουσιάζει το σκηνικό της, υπό την φιλόξενη διοργάνωση του Χιπ Χοπ Καφενέ, στην Εργατική Λέσχη Περιστερίου. Η εκδήλωση έχει ως κέντρο την παρουσίαση του νέου βιβλίου των Φώντα και Δερβίση, με τίτλο “Κάτι Οστά”.Οι πενήντα σελίδες του βιβλίου περιλαμβάνουν ποιήματα και διηγήματα, μερικά εκ' των οποίων έχουν κατά καιρούς δημοσιευτεί σε πρόχειρη μορφή στις Επιτυχημένες απόπειρες, ενώ με τρία ποιήματα συμμετέχει και το Βδέλυγμα.Η εκδήλωση χωρίζεται σε τρία μέρη. Το πρώτο θα περιλαμβάνει προβολή της ντανταϊστικής ταινίας Entr'acte (1924). Στο δεύτερο θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου “Κάτι Οστά” ενώ στο τρίτο θα γίνει συζήτηση με θέμα “ Το στήσιμο δομών στην τέχνη από τους “από κάτω” στην οποία θα συμμετέχει και η ομάδα Τέχνη Εν Κινήσει. 

Μέρος πρώτο:
Προβολή ταινίας: Entr'acte (1924)

Σκηνοθέτης: René Clair
Σενάριο: Francis Picabia, René Clair
Χώρα: Γαλλία
Διάρκεια: 22 λεπτά

Περίληψη: Δυο άντρες ένα κανόνι και το πυροδοτούν. Οι στόχοι-κούκλες κουνιούνται στον αέρα. Μια χορεύτρια μπαλαρίνα μετατρέπεται σε έναν περίεργο μουσάτο άνδρα. Δύο άντρες σε μια ταράτσα παίζουν σκάκι. Μια πομπή κηδείας , η οποία κινείται αργά, ακολουθάει ένα φέρετρο το οποίο σέρνει μια καμήλα. Τι μπορεί να σημαίνουν όλα αυτά;

Μέρος δεύτερο: 
Παρουσίαση βιβλίου «Κάτι Οστά»

Οι συγγραφείς θα κάνουν μια σύντομη παρουσίαση του έργου τους. Μετά θα γίνουν τοποθετήσεις από όποιον-όποια θέλει,σχετικά με τα θέματα τα οποία αγγίζει το βιβλίο, ερωτήσεις, σχόλια κλπ.

Περισσότερες Πληροφορίες Σχετικά με το βιβλίο:

Συμμετέχει ακόμα με τρία ποιήματα το Βδέλυγμα.
Εικονογράφηση του βιβλίου: Χωρίς Κανόνα (Λάθος Εποχή)
Σχεδιασμός εξωφύλλου και στήσιμο: Θοδωρής Φράγκος

Δελτίο τύπου: http://theatrodromou.blogspot.gr/2014/10/promo.html
Promo Video:https://www.youtube.com/watch?v=sLB6KP_-o-E
http://successfulattempt.blogspot.gr

Μέρος Τρίτο:
Ανοιχτή Συζήτηση. Το στήσιμο δομών στην τέχνη από τους από κάτω
Την κουβέντα θα ανοίξει το Θέατρο Δρόμου.

Σας Περιμένουμε την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου στην Εργατική Λέσχη Περιστερίου, Θηβών 227, στις 8μ.μ.0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου